Chantelle inspireert collectie op ‘Moeder Natuur’

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:

Chantelle Lingerie (CL) is opgericht in 1876 en maakte destijds voornamelijk korsetten, een item dat onmisbaar was voor de vrouw in die periode. Het bedrijf ontwikkelde als eerste op de wereld elastische stoffen. Onder leiding van Claude Kretz maakte CL in 1960 de overstap naar lingerie. Het hoofdkantoor is gevestigd in Frankrijk en heeft in totaal zeven merken en retail concepten in het portfolio. Naast Chantelle en Passionata zijn later ook de merken Darjeeling, Femilet, Chantal Thomass, Livera en Orcanta erbij gekomen.

 

De rol van moeder natuur treedt ieder seizoen weer op de voorgrond en vormde de inspiratiebron voor de nieuwe herfst/wintercollectie van het Franse lingeriemerk Chantelle. Niet alleen bloemen en planten passeren de revue, maar hier en daar vliegen ook vogeltjes voorbij. Chantelle komt dit najaar met vijf nieuwe lijnen, die de namen Étoile, Garnier, Montsouris, Pyramide en Ségur hebben gekregen. Bovendien blijft de Soft Stretch-lijn een grote rol spelen met uitbreiding van zes nieuwe seizoenskleuren. Ook andere lijnen hebben een nieuw jasje gekregen dankzij nieuwe kleuren en stoffen.

De Chantelle-collectie

Luxueus kant, transparante stoffen met polkadots en donkere omlijningen vormen de sleutelelementen van de Étoile-collectie. De rijke kleur zwart absorbeert blikken zoals de nachtelijke hemel vol sterren ook altijd voor elkaar krijgt. Lingerie uit de Garnier-lijn bouwt voort op de esthetiek van kunstenaars zoals O’Keeffe. Dit resulteert in setjes met stekelige details die contrasteren met vloeiend geborduurde bloemen op de stof. Al met al geven de setjes een flink vleugje passie aan een dagelijkse outfit. De lijn heeft setjes in de kleur grijs. De Montsouris-collectie bestaat uit lingerie met natuurlijke lijnen en vormen uit de architectuur. De lingerie is rijkelijk gedecoreerd met kant en geeft veel comfort. De setjes komen in de kleuren zwart en wit en matchen perfect bij een outfit in hout- en roesttinten. Pyramide Setjes uit de Pyramide-lijn kunnen in één woord omschreven worden en wel met ‘verleiding’. De lingerie heeft een smooth patroon van kant en is daarmee grafisch maar toch ontzettend vrouwelijk. De setjes zijn verkrijgbaar in zwart, robijnrood en nymphea roze. De vijfde nieuwe lijn is Ségur. Deze komt dit najaar in de kleuren zwart en scarlet.