Sanetta blijft zich richten op duurzaamheid

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:

Al drie generaties lang maakt Sanetta collecties voor de allerkleinsten.

Bij dit familiebedrijf speelt niet alleen kwaliteit een belangrijke rol, maar ook het thema duurzaamheid is van groot belang bij het ontwikkelen van de kinderkleding. Nadat de babybovenkledingcollectie Fiftyseven deze
herfst gecertificeerd is met de Global Organic Textile Standard (GOTS), heeft deze Duitse marktleider de duurzame kindercollectie verder uitgebreid. Vanaf het herfst-/winterseizoen 2018 zullen de baby dag- en nachtkleding eveneens onder het GOTS-certificaat gepresenteerd worden.
De Global Organic Textile Standard wordt erkend als ‘s werelds meest toonaangevende certificaat voor de verwerking van textiel, gemaakt van biologisch geproduceerde natuurlijke vezels. Daarbij moet op een hoog niveau zijn voldaan aan milieueisen in de hele textielproductieketen en tegelijkertijd aan naleving van sociale criteria. De Sanetta-collectie is grotendeels vervaardigd van biologisch katoen en wordt geproduceerd in eigen productiebedrijven in Europa. Met deze certificering onderstreept Sanetta de steeds duurzamere positionering van bedrijven. “We zijn een goede weg ingeslagen met deze duurzame stap. We zullen dit in de toekomst blijven doen, omdat we onze producten vooral beter en niet goedkoper willen maken”, aldus manager Steffen Ammann van Sanetta.
Lemarti Fashion Agency
Tel. 020-4000026
Agent Rui: +31(0)6-27109122
info@lemarti.nl