Watercult: Bohemianstijl met verleidelijke silhouetten

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:

In de nieuwe badmodecollectie van Watercult passeren een groot aantal invloeden en contrasten de revue. Een Boheemse jarenzeventigstijl wordt gecombineerd met natuurlijke elementen, moderne retro vormen laten jarenzestigaccenten zien en tevens is er een hommage aan de stijl van de jaren tachtig.

We zien een mix van donkere en lichte kleuren met frisse, fruitige zomertinten als oranje, roze, cherry en framboos, maar ook junglegroen, blue en diepe indigo. Er is meer aandacht voor microdessins, onder meer in de vorm van allover-prints, maar ook voor polkadots, patchwork en grafische geborduurde interpretaties. Blikvangers komend seizoen zijn de jungleprints, de nautische strepen, de rijke patchworks, maar ook de verfijnde bloemen al dan niet met een vleugje vintage.

Watercult Watercult Watercult

Belangrijk zijn de geribbelde materialen en nieuwe mat/glanscombinaties, soms met een luxe uitstraling en soms in een retrolook. Authentieke handgemaakte geweven, geborduurde en gehaakte technieken roepen het Bohemiangevoel op, terwijl  ook verleidelijke silhouetten met tal van opengewerkte effecten en hoge beenuitsneden niet ontbreken. Kwastjes, schelpen, hout en ritsjes zorgen voor extra accenten in een programma met asymmetrische vormen, crop tops, off-shoulder- en bandeaustijlen, waarbij badpakken worden afgewisseld met hipster en geknoopte bikini’s. Gemakkelijke jumpsuits, jurken, tunieken, poncho’s en shorts maken het relaxte zomerplaatje af.

Onno Mijs
Tel. 06-34046200