Essenza Homewear: A Taste of Art

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:

Voor de najaarscollectie van 2020 vindt Essenza inspiratie in een verrassende hoek: food! De interesse in eten en de bereiding ervan groeit al jaren in onze maatschappij. Food is leading – ook in de wereld van design. Het proces van koken en ontwerpen lijkt veel op elkaar: ontleden, blenden en proeven tot het eindresultaat gelijk staat aan pure perfectie. Zoals een chef-kok oude, vergeten receptuur combineert met moderne technieken, mixt Essenza kunst en prints uit het archief met nieuwe kleuren en inspiratie. Op zoek naar dat ene magische gerecht of dat ultieme moment van betovering.

Het smakelijke kleurenpalet van kersenrood, merengue en rabarber laat zien hoe verleidelijk de kleur van food kan zijn, terwijl stoere blauwtonen als denim en indigo rust en frisheid in de collectie brengen. Kaneelbruin is de ultieme brug tussen deze twee kleurgroepen en zorgt ervoor dat het mogelijk is  verrassende combinaties te maken. Rijke bloemenprints verstrengeld met sierlijke paisleys en klassieke strepen zorgen voor een nieuw gevoel van elegantie. De kledingstukken zijn vrouwelijk en gracieus, op de meest comfortabele manier. Bijzonder zijn de zwierige kimono’s van viscose, sensuele nachtjurkjes met kant, zachte, wijde broeken om de hele dag in te flaneren en pyjamablousejes in een elegante A-lijn.

Kunstzinnige verleden

Voor printinspiratie grijpen de ontwerpers van Essenza terug naar het rijke, kunstzinnige verleden. Er is geëxperimenteerd met vorm en kleur tot de meest ultieme combinaties. De collectie vormt een eigentijds eerbetoon aan de Nederlandse kunsthistorie! Voor een moderne twist combineert Essenza op enkele modellen de Mailey-print met een paisley-patroon: super stijlvol en helemaal in fashion. De geplaatste prints (Anneclaire en Merle) zorgen voor een extra rijke en gracieus gevoel. Naast bloemenprints is er dit seizoen ook volop ruimte voor sierlijke paisleys, een stijlvolle slangenprint en klassieke strepen. Ook de polkadot (veel gespot op de catwalk van 2020) ontbreekt niet. Op een denimblauwe ondergrond is deze stoer en stijlvol tegelijk. Met de uni’s in de collectie kunnen consumenten mixen en matchen en mooie, gebalanceerde outfits creëren. Essenza viert de vrouwelijkheid met deze smakelijke collectie. Bon appetit!