In gesprek met Erica van den Berg-Loois: 'Straks ook Magistral erbij'

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:

‘Jezelf zijn, is de enige manier om geluk te ervaren’. Dit is het levensmotto van Erica van den Berg-Loois.

In april 2004 is zij gestart met Erica Agenturen. Haar sfeervolle showroom is gevestigd in het Bodyfashion Center op de tweede verdieping: C2.01. Tot het merkenpallet behoren Dacapo, Moontide/Piha, Soak Wash en met ingang van het seizoen voorjaar/zomer 2019 verzorgt Erica Agenturen ook de distributie voor het prachtige badmodemerk Magistral. Hoogste tijd voor een gezellige ‘bodyfashion babbel’.

Hoe ben je eigenlijk in het vak terechtgekomen? “Ik ben gestart als model tijdens de Bodyfashion Tradefair, destijds in de Home Box in Nieuwegein. Ik combineerde dit modellenwerk met mijn baan in de horeca. Na dit een aantal seizoenen te hebben gedaan, ben ik als subagent gevraagd voor Huit. Zo ben ik vanaf 2004 als zelfstandig ondernemer gestart.” Een stap waar Erica tot op de dag van vandaag absoluut geen spijt van heeft. Integendeel! “Ik vind mijn werk enorm leuk. De collecties spreken mij enorm aan evenals het contact met de klanten. Graag wil ik alles zo goed mogelijk voor iedereen regelen, zodat de verkoop in de winkel op gang blijft. Wat mij bovendien blijft fascineren, is het feit dat ik met merken werk die technisch erg goed zijn. Dat boeit mij echt enorm.”

erica van den berg-loois

Energie

Ze vervolgt enthousiast: “Als de collecties van het nieuwe seizoen worden gepresenteerd, sta ik telkens weer te dansen. De stoffen, kleuren, prints, techniek en nieuwe ontwikkelingen. De merken zijn uniek in hun aanbod en de nieuwe collecties geven mij energie.” Erica licht de merken toe. “Dacapo is een prachtig lingeriemerk met een ruim maatbereik. In A-C tot en met 100 omvang voorgevormd en vanaf D-I cup 65 omvang voorgevormd. Uiteraard heeft iedere serie ook de driedelige cups B 115 – H 90. Dacapo heeft een trendy uitstraling en is uitermate geschikt voor bijvoorbeeld een jonge vrouw tot en met de vrouw op leeftijd die haar modieus blijft kleden. De badmode van Moontide is ook bijzonder. De modellen zijn gemaakt van een mooie kwaliteit stof die geen water opneemt. Verkrijgbaar in frisse prints en in uni-series met zeven kleuren. Alle series bieden een ruime keuze uit vele modellen. Het biedt voorgevormde cups in D-DD-E en F 36-44. Er zijn badpakken/tankini’s met ook een fuller cup maatbereik. Hierbij behoort ook ‘mix & match’ tot de mogelijkheden. Het merk Piha noem ik altijd het jongere zusje van Moontide. Nieuw bij Moontide en Piha is het merk Quaside, met badpakken en tankini’s van maat 36 tot en met 50. Magistral bedient het hogere segment in de badmode. Het is elegant met verfijnde details van A tot en met E/F cup. Ik ben er trots op dat ik vanaf seizoen SS19 de distributie ga verzorgen van dit prachtige merk.” Erica vertelt enthousiast verder: “Daarnaast heb ik ook Soak Wash. Dat is natuurlijk een product op zichzelf: wassen ZONDER uit te spoelen. Het is bedoeld voor delicate kleding zoals lingerie, badmode, cashmere, zijde, panty’s en ook babykleertjes. Het is geen chemische zeep, maar bevat alleen plantaardige ingrediënten. Dus het is ook goed voor het milieu.”

magistral

Gezin

Heeft ze naast haar drukke werkzaamheden eigenlijk nog tijd voor hobby’s? “Op dit moment ben ik zwanger van ons tweede kindje. We hebben al een dochtertje van drie jaar. Mijn man is ook zelfstandig ondernemer, dus hobby’s… Dat schiet er nu een beetje bij in. Het is goed zo. Dat komt wel weer. Mijn gezin is nu mijn hobby.” Wanneer kunnen we beschuit met muisjes komen eten? “De kleine wordt eind september verwacht,” verklapt ze tot slot.

magistral

magistral