Marlies Dekkers: Spiegeltje, spiegeltje voor alle vrouwen

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:

Ruim 25 jaar geleden is Marlies Dekkers gestart met een duidelijke missie: vrouwen wereldwijd de moed en kracht geven zelf hun lot te bepalen. Marlies Dekkers: “Dat is een krankzinnig avontuur geweest en wat hebben we al veel bereikt. Maar mijn missie is nog lang niet voltooid. Daarom beloof ik de komende 25 jaar met mijn lingerie de schoonheid van de vrouw te blijven omlijsten, inclusief al haar perfecte imperfecties. En ik zal niet stoppen tot elke vrouw, kijkend in de spiegel, haar grote liefde ziet: zichzelf.”

Marlies DekkersMarlies heeft aan een van haar favoriete ‘feminien-feministische’ schrijvers, Stella Bergsma, gevraagd een inspirerend essay te schrijven over de haat-liefdeverhouding die vrouwen nog altijd hebben met het zelfbeeld in de spiegel. “Dit is het moment”, schrijft Stella. “Vrouwen moeten ophouden niet van zichzelf te houden. “Begin met leven. Aanbid die borst, bil, buik en buig voor niemand. Zeker niet voor de spiegel.”

In vuur en vlam voor zichzelf

Marlies: “Stella heeft dit zo goed verwoord dat ik ervoor gekozen heb om deze tekst groot in de media te brengen. Ik wil zoveel mogelijk vrouwen met deze boodschap bereiken. Al 25 jaar luidt mijn motto: durf te dromen, durf te groeien, durf te zijn. En ik weet het inmiddels. Het belangrijkste moment in dit proces vindt plaats wanneer een vrouw in de spiegel kijkt en volmondig durft te zeggen: ‘Damn, I love this woman!’ Want niets is mooier, en vooral krachtiger, dan een vrouw in vuur en vlam voor zichzelf.”

Marlies DekkersFemme Fatale Silver

Om haar zilveren jubileum te vieren heeft Marlies Dekkers letterlijk een schitterende set ontworpen: Femme Fatale Silver in een limited edition.