Mey inspireert collectie op diverse culturen

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:

De Mey voorjaar/zomer 2020-collectie speelt met invloeden uit de meest uiteenlopende culturen – van India tot Scandinavië. Daarbij ontdekt men een wereld van spannende facetten en kleurnuances. De veelzijdigheid van deze indrukken wordt weerspiegeld in de collectie: paisley in oriëntaalse kleuren, ornamenten, royale dessins en vrouwelijke borduursels geven de toon aan in het seizoen. 

Ook patronen zoals snake- of leo-print worden royaal, maar in gestileerde vorm gebruikt. De kleuren van de dessins variëren van luxe, warme tinten en gebrande kleurnuances als ‘powder orange’ of krachtig blauw tot en met frisse, lichte pasteltinten. Het gebruik van verschillende materialen en structuren maakt het kleurenspel nog spannender. De sferen van deze reisbestemmingen vinden hun weerslag in de uiteenlopende stijlen van de verschillende segmenten en doelgroepen.

Mey Lovestory

Het hoogwaardige en luxe loungewear-segment Mey Lovestory overtuigt ook in dit seizoen door kostbare materialen, exclusieve prints en moderne modellen zoals culotte-vormen, nonchalante shorts, tunieken, kimono’s en vrouwelijke tops met spaghettibandjes. Bij de dessins staan paisleys in heldere kleurcombinaties en slangenprints centraal. Tot de hoogtepunten van de collectie behoren de soepel vallende modellen van luxe viscose-zijde-satijn met opvallende paisley-print in warm oranje en contrasterende, felblauwe biezen. Als klassieke tweedelige set in allover dessin of als accent bij een effen shirt – het overkoepelende kleurconcept van Mey Lovestory maakt talrijke combinaties mogelijk, terwijl de spannende wisselwerking tussen neutraal en kleurrijk bovendien sterke accenten plaatst. Bovendien kunnen de afzonderlijke stukken uitstekend met modellen uit de ondermodecollectie en Mey Poetry worden gecombineerd.