Samenwerking Calida en illustrator Amber Vittoria

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:

Het bekende en succesvolle 100% Nature t-shirt van Calida krijgt dit najaar een make-over. In samenwerking met illustrator Amber Vittoria lanceert Calida een artistieke capsule t-shirt-collectie onder de naam Destination Nature, waarbij drie nieuwe 100% Nature t-shirts zijn ontworpen. De prints die door de New Yorkse illustrator ontworpen zijn, interpreteren het verhaal achter de duurzame t-shirts op een creatieve manier.

Het recyclebare 100% Nature t-shirt van Calida vertelt een eigen verhaal: het shirt is gecertificeerd met de onafhankelijke Made in Green by Oeko-Tex- en Cradle to Cradle Certified-labels. Cradle to Cradle Certified vertegenwoordigt recyclebare producten, wat betekent dat hun materialen hergebruikt kunnen worden in een doorlopende biologische cirkel. In tegenstelling tot bij normale recycling zijn de productie, het gebruik en de recycling van deze producten zo ontworpen dat de kwaliteit van het materiaal intact blijft voor een langere tijd.

Calida Calida

Creatief jasje

Aan illustrator Amber Vittoria uit New York de taak om dit verhaal in een creatief jasje te steken. “Amber Vittoria heeft een speciale manier waarop ze naar dingen kijkt, dus ze past perfect bij Calida”, aldus Janine Weiz-Bühler, director Brand & Product van Calida. “Door middel van body positivity, duurzaamheid en female empowerment staat Amber voor de nieuwe generatie van sterke vrouwen waar wij bij Calida ook een band mee hebben.” Het resultaat is een capsule-collectie met drie gesigneerde prints. Amber: “Het verhaal achter de t-shirts inspireerde me meteen. Duurzame benaderingen in de mode-industrie moeten onze toekomst zijn, net zoals hoe we mode gaan consumeren. Deze boodschap wordt weerspiegeld in haar onderscheidende, kleurrijke kunstwerken. De prints herinneren ons er ook aan dat we deel uitmaken van een groter ecosysteem dat afhankelijk is van de natuur en haar grondstoffen.”