Sloffen om te combineren met nachtmode

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:

Peperkoekhuisjes, sterren als sneeuwkristallen, rode bessentakken en aftellen tot kerstavond met de adventskalender: de feestdagen staan voor de deur. En met de Deense sloffen van Glerups zijn deze helemaal gezellig. Perfect om te combineren met aangename lounge- en nachtmode. Om lekker op de bank te kruipen en te genieten van de heerlijke knusse sfeer. De voeten blijven lekker warm dankzij 100 procent wol van schapen die het goed hebben.

De sloffen zijn verkrijgbaar in de kerstkleuren rood, groen en lichtgrijs. Een mooi cadeau voor onder de kerstboom en voor iedereen die houdt van warme voeten in de winter. De pantoffels zitten als gegoten: niet te strak en niet te los, maar precies goed. Het vilt ademt en kan tot 35 procent vocht opnemen zodat de sloffen altijd droog aanvoelen. De dubbele laag vilt in het voetbed zorgt voor een veerkrachtige tred.

De handgemaakte sloffen zijn vervaardigd van wol afkomstig van geselecteerde schapenboeren uit Nieuw-Zeeland. In 1993 maakte Nanny Glerup als hobby voor het eerst een paar vilten laarzen met wol van haar eigen Gotland pelsschapen. Gewoon omdat ze voor haar eigen inkomsten wilde zorgen en breien niet leuk vond. Haar familie en vrienden waren razend enthousiast en al snel startte ze een kleinschalige productie. Vilten is het langdurig in elkaar wrijven van wolharen met behulp van water en zeep. Het uitgangspunt van de familie Glerups is dat ze een zo puur mogelijk product wil maken. Glerups heeft hiervoor contractuele afspraken met schapenboeren over het welzijn van de dieren. Verder wordt de wol met natuurlijke kleurstoffen geverfd en wordt de leren zool plantaardig gelooid. Glerups pantoffels met zijn in Nederland en België verkrijgbaar.