Tweka meets Victoria Koblenko

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:

Het Nederlandse badmodemerk Tweka en actrice Victoria Koblenko hebben de handen ineengeslagen voor een duurzame collectie die de lichaamsvormen van de vrouw omarmt. Zonder af te doen aan comfort is er een visueel spannende collectie ontwikkeld. 

Victoria Koblenko: “Ik ben altijd een groot voorstander van Nederlands design en duurzaamheid geweest. Mijn doel met deze samenwerking was om samen met het designteam van Tweka het strapless badpak te perfectioneren. Je merkt dat het echte werk pas begint als je het badpak op het lichaam ziet. Soms is iets afhalen, ook iets toevoegen.” Met de nieuwe collectie blijft Tweka bij hun DNA, maar is gezocht naar een nieuwe invulling. Het grafisch design van Tweka biedt mooie oplossingen om een compromis te sluiten tussen diepere uitsnijdingen, zonder af te doen aan het draagcomfort.

Duurzaamheid

Victoria zet zich in voor duurzaamheid op alle fronten en werkt alleen met merken die zich daar ook voor inzetten. Zoals een groot deel van de Tweka-collecties, is de Victoria Koblenko-collectie gemaakt van gerecycled polyamide en Xtralife Lycra. Deze kwaliteit is gemaakt door Econyl. Dit is een organisatie die plastic afval uit de oceaan omzet naar garen waar het Italiaanse bedrijf Carvio duurzame stoffen van ontwikkeld. Deze stoffen hebben, naast een positieve eigenschap voor het milieu, goede weerstand tegen chloorwater, zon en garanderen een perfecte en comfortabele outfit. Met het maritieme thema wordt geknipoogd naar de oorsprong van de stoffen, namelijk de zee.