‹ Terug naar overzicht

Influencer Marjanne Riemens

Geplaatst op:

Ze heeft al meer dan 20 jaar haar eigen bedrijf, Marjanne Riemens Communicatie, en startte vorig jaar Masters of Concepts waar ze experts en young professionals verbindt in concepting, communicatie en content. Momenteel werkt ze onder andere als Content Marketeer voor het ESTHÉ-kennisplatform. “Hier kan ik helemaal mijn passie kwijt, content is gewoon mijn ding,” zegt Marjanne die de redactie-wereld zag veranderen van een papieren dimensie naar een crossmediaal speelveld.

Passie

“Ik heb al meer dan 20 jaar mijn eigen bedrijf, en de basisnaam is nog steeds Marjanne Riemens Communicatie, alhoewel ik de C van Communicatie liever invul als ‘Content’, of ‘Creatie’ of ‘Concept’. Voor mij is dat allemaal heel duidelijk; deze disciplines hebben alles met elkaar te maken. Mij maak je helemaal blij met het verzinnen van een idee (dat natuurlijk wel aan moet sluiten bij de behoefte van de markt) en dit samen met een opdrachtgever uit te werken zoals ik dat nu voor ESTHÉ doe. Juist omdat je onderdeel uitmaakt van een team, kan je stappen zetten.”

Mooie verhalen

“Als je zolang meedraait in het vak, dan heb je wel het een en ander meegemaakt. Zo was ik een tijdje hoofdredacteur van ESTETICA NL, een internationale titel met meer dan 20 aangesloten landen. Voor dit magazine heb ik heel wat reisjes mogen maken. Internationale meetings tijdens de beurs in Bologna, maar ook persconferentie van Berlijn tot Marrakech. Een mooie tijd! Ook denk ik nog met heel veel plezier terug aan de periode dat ik voor een modemagazine lifestyleteksten op locatie maakte. Met een heel team (fotomodellen, fotograaf, visagist, marketingbureau) vlogen we de wereld rond. Miami Beach, Capetown het waren trips die je nooit vergeet.”

Inspiratie-sessie

“Op de Beauty Trade special gaf ik een inspiratie-workshop content namens ESTHÉ. Het was maar een half uurtje, dus ik had ook maar tijd voor 10 beelden plus uitleg, maar toch was het leuk om te zien dat ik echt nieuwe dingen kan vertellen aan schoonheidsspecialisten. Het klinkt als een open deur, maar mensen inspireren, daar houd ik gewoon van! Ik het een Master Opleiding NLP gedaan en heel vaak denk ik, daar heb ik toch zoveel bijzondere dingen geleerd qua psychologie, taal en communicatie. Als je deze verbindt met ambitie, inspiratie en drijfveren van iemand, dan kun je echt een vonkje aanwakkeren of een onbewuste behoefte naar boven laten komen. Mooi toch?”

Boek

“Qua werk merk ik dat ik de boeken van trendwatcher Adjiedj Bakas er vaak op na sla. Of het nu gaat over economische trends, veranderingen in het werkleven of hoe we met elkaar omgaan, ik vind altijd wel iets dat me aanspreekt.  Privé vind ik het mooiste boek dat ik het afgelopen jaar las ‘Kom hier dat ik u kus’ van Griet Op de Beeck. Wat een taalkunstenaar!”

Rolmodel

“Ik heb er drie … De eerste is Iris Apfel. Geboren in 1921, Amerikaanse zakenvrouw, interieurontwerpster en mode-icoon. Ze is altijd gekleed in een chique bohemienachtige stijl en woont in New York, omringt zich met de leukste mensen, werkt nog en houdt van vintage winkels. Zo wil ik ook oud worden (maar dan met rood haar!) De tweede is Carine Roithfeld; de ex-hoofdredacteur van de Franse Vogue. Ze ziet er altijd zoooo stijlvol uit, stoer en chic en heeft een waanzinnige kijk op mode en design. Ook al is ze 62, ze is volop in de running!  En een heel ander rolmodel voor mij is Angelina Jolie en dan het deel dat ze haar bekendheid inzet voor goede doelen.”

Agenda

“Eerst een weekje vakantie, naar Sicilië. Ik merk dat als je een eigen bedrijf hebt, je er regelmatig even tussenuit moet om los te komen van alles. Verder volop vooruit met de business; er staan heel wat gesprekken in mijn agenda en hopelijk leiden die tot mooie contentprojecten.”

Familie

“Onder familie versta ik ons gezin, man Arnoud en dochter Anne van 10. Je maakt me helemaal blij als we met ons drietjes op reis zijn, zoals afgelopen zomer in Zuid-Afrika. Anne zo zelfstandig en makkelijk, ze voelt zich thuis in het Kruger National Park met een verrekijker en ook in Mobaneng, een hippe, kleurrijke wijk in Johannesburg. Als we zo een land doorkruisen voel ik me een soort modern nomade-gezin. Past helemaal bij mij!”

Motto

“Leef je droom.  Natuurlijk is niet alles te realiseren en maakbaar, maar je kunt veel meer doen dan je denkt. Waar ik nu van droom? Een eigen inspiratie-plek, bijvoorbeeld een omgebouwde schuur of een hippe studio in Rotterdam of Amsterdam. Of allebei .. ha ha”